Цветари недоволстват заради затваряне на тържища и пазари

09:35, 15 апр 20 25 2413 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Недоволство зрее сред търговците на цветя в страната. Според тях заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за затварянето на тържищата и пазарите се тълкува многозначно. Те не са съгласни, че павилионите им попадат в посочените в Закона определения и ще настояват местната власт да подходи с внимание към частните случаи.

Цветарите обясниха пред bTV, че заради заповедта се е наложило да пуснат свои служители в платен, а след това и в неплатен отпуск. В същото време плащат осигуровки и твърдят, че ако те самите не работят, няма откъде да вземат пари.

Пет акта са написани на търговци на пазари в София

Те смятат, че целият бранш е засегнат и заявиха, че тепърва има цветя, които трябва да разцъфнат и следва да бъдат продадени.

Заради затварянето на обектите обаче малотрайната стока ще трябва да бъде изхвърлена, което според тях би обрекло магазините на фалит.

Цветарите обясниха, че към момента няма поет ангажимент какво ще се случи със стоката.

Председателят на браншовата бизнес камара, в която членуват и собствениците на павилиони Ралица Иванова обясни, че заповедта на министър Ананиев не забранява на цветарските магазини да работят и текстът се тълкува неправилно.

„Ако министърът искаше да забрани търговията с цветя, той щеше да го упомене и всички търговски обекти в страната, които продават цветя, щяха да бъдат затворени“, подчерта тя.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама