Замърсен ли е въздухът в Бургас след големия пожар?

12:07, 15 апр 20 25 2138 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Пет часа е продължило гасенето на пожара, който вчера се разрази в магазин за бяла и черна техника в Бургас. Наложило се и евакуиране на медицински център в близост. Няма пострадали. 

Все още не е ясно обаче какви точно са щетите. По данни на магазина в склада е имало между 800 и 900 уреда, съобщава bTV. Около 450 кв/м складова база са унищожени. На пожарникарите са били необходими повече от 35 кислородни бутилки заради гъстия и отровен дим. 

Голям пожар избухна в хипермаркет в Бургас

Снимка: БГНЕС

Замърсяване на въздуха в Бургас все пак няма, съобщиха междувременно от eкоиспекцията в морския град, предаде БНТ. Екоинспекцията е извършила замервания на място. Отчетени са стойностите за качеството на атмосферния въздух в три точки по посоката на вятъра на мястото на пожара и до най-близките жилищни блокове.

Проследени са стойностите на 26 показателя. Анализираните на място данни не отчитат отклонение от допустимите стойности.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама