Каракачанов няма да остане без акт

17:59, 15 апр 20 / Политика 25 2593 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Вероятно утре ще бъде предявен акт на Красимир Каракачанов след репортажа, в който седи на пейка пред Народния театър. Това съобщминистъри ът на вътрешните работи Младен Маринов пред bTV.

Маринов добави, че както е по закон, санкцията ще бъде между 300 и 1000 лева.

„Извършва се проверка по искане на вицепремиера Каракачанов. След репортажа той ми се обади и каза да извършим проверка, защото не е сигурен, че това, което е направил е със съзнанието, че се е намирал в градинка. Установено е, че е парк“, добави още Маринов.

МВР проверява дали Каракачанов е седял на пейка в парка

В старозагорското село Паничерево министърът на вътрешните работи посочи, че карантината е в сила от 0 ч. от снощи и вече има изградени 7 пункта, като два са на черни пътища към населеното място. Осигурени са 1000 теста за местното население.

„Имаме опит от Банско и го прилагаме там. Оперативния щаб решава за карантината. Професионалистите, които се занимават с вирусни инфекции, знаят как се разпространява“, уточни Младен Маринов.

Той беше категоричен, че декларациите, които се оставят на контролните пунктове на градовете, се проверяват. Над 9000 декларации вече са проверени. „Има 641 случая на хора, които не работят на трудов договор“, съобщи министърът. Декларациите не са проформа, категоричен беше той. „В тази ситуация разчитаме на лична отговорност. Ако не успеем да запазим дисциплината около Великден, ще изгубим това, което сме постигнали до сега“, коментира Младен Маринов.

Забраняват напускането на областните градове по Великден

За пътуването по празниците министърът уточни, че към момента важи заповедта, която е издал министърът на здравеопазването през март. „90% от случаите на пътуване са за отиване на работа, но това няма да е основателно в празничните дни“, отбеляза Младен Маринов. Министърът на вътрешните работи отбеляза, че за ромските квартали на София ще има режим на влизане и излизане от тях по модела на пунктовете за областните градове. До края на деня се очаква и заповед на РЗИ-София.

Полицаите ще бъдат обезщетени за работата в извънредни условия, посочи още министърът и уточни, че повечето граждани разбират смисъла на извънредните мерки и помагат на полицията. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама