Фирми за бързи кредити са готови да разсрочват дългове

09:35, 16 апр 20 25 2077 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова
Фирмите за бързи кредити, обединени в Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК), са готови да рзсрочват вноски на клиенти, болни от коронавирус и на уволнени заради пандемията. Това съобщиха от асоциацията.
 

Омбудсманът: Без принудителни мерки за длъжниците на бързи кредити



В съобщението се казва още, че членовете на АОНК прилагат единен подход спрямо кредитополучателите си, засегнати от COVID-19, от самото начало на извънредно положение в страната. Част от мерките включват пълно или частично отлагане на вноски, както и предоговаряне на срокове за погасяване на задължения, на клиенти, които са засегнати от пандемията и по-конкретно - всеки болен от COVID-19, всеки останал без работа като последица от пандемията, или е в неплатен отпуск по време на извънредното положение.

Мерките ще бъдат валидни за периода на извънредно положение в страната, ще се прилагат на базата на предоставяне на документ, удостоверяващ съществуване на основанието за отлагане на вноските и ще бъдат достъпни за клиентите, които са изплащали редовно кредитите си до въвеждането на извънредното положението, се казва още в съобщението.

Учредители на асоциацията са осем от големите фирми за бързи кредити в страната.
 
TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама