Основанието за пътуване по работа отпада през четирите почивни дни

09:45, 16 апр 20 25 2564 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Основанието за пътуване по работа отпада през четирите почивни дни. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Вчера на изхода на София беше нещо страшно. Не знам къде отиват, не разбират ли каква е опасността... Може би искат след тези празници да започнем да се задъхваме“, коментира Ивайло Иванов. Той съобщи и данни от направените на случаен принцип проверки на декларациите, оставени на КПП-тата. При проверени 9312 е установено за 641 лица, които са посочили че отиват на работа, че нямат трудови договори, а 80 са посочили, че отиват на работа, а в същото време са регистрирани в бюрата за безработни. Проверките ще продължат, а нарушителите ще бъдат санкционирани.

Цялата полиция на крак по Цветница и Великден

Полицаите на тези КПП са с една-единствена цел – да се опитат да запазят здравето и живота на хората, те не са там за подигравка. Кому е нужно да лъжат? Ние не лъжем полицаите, лъжем себе си и своите близки. Пътуваме и се заразяваме. Призивът ми е - останете си вкъщи. Когато сме живи и здрави, всеки ден е празник. Ще има време пак да излезем на заведение, пак да се съберем с добра компания. Нека не опропастяваме това, което съумяхме да направим от 13 март досега“, призова главният секретар. „За какво трябва да рискуваме живота на нашите близки заради едната софра? Може би на някои им писна да гледат жена си толкова често, но нека да се съобразим – това е за всички нас“, заяви той.

Иванов подчерта, че на този етап не е нужно включването на армията. Той обясни, че ще поиска армията да се включи, ако има много заболели полицейски служители и недостиг в МВР.

МВР проверява дали Каракачанов е седял на пейка в парка

На Великден полицията ще охранява всичките близо 4000 храма в страната. Всички те вече са проверени от екипи на пожарната. През почивните дни ще работят и служителите на „Пътна полиция“, които ще следят за всякакъв вид нарушения.

По отношение на свещите – за първи път няма да призоваваме жените да връзват косите си, за да не ги запали съседът отсреща, защото предполагаме, че няма да има такова струпване. Но все пак внимавайте със свещите“, подчерта шефът на пожарната гл. ком. Николай Николов.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама