Борисов за масовото пътуване: Не съм пъдарин, всяка дума ми започва с "Умолявам ви"

12:17, 16 апр 20 / Политика 25 3451 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Премиерът Бойко Борисов коментира темата с масовото пътуване между градовете през последното денонощие, въпреки неговата забрана за напускане на областните градове, като посочи, че самият той не е „пъдарин“.

„Ще разнесат вируса. Ето днес – рекорд в САЩ, хиляди души умрели. Рекорд и във Франция. Аз не съм пъдарин, аз говоря на хора… Те не са избягали от мен, не са избягали от карантината. Ще си заразят родителите. И след това, като стане както в другите държави – да ползваме хладилните камиони не за месо, а за трупове – или площадките, дето се пързалят децата да бъдат морги... Всяка дума ми започва с „умолявам ви“. Те не са надхитрили мен или полицията. Огромната част спазват карантината и мисля, че този, който е от София, отиде при възрастните си родители или баби и дядовци, на неговата съвест ще тежи после“, подчерта министър-председателят.

Борисов провери „Балкански поток“ и увери, че всички си получават заплатите

Борисов цитира статистики, според които въведените мерки са спомогнали на много държави да опазят хората  си живи. „До тук безспорно сме прави. Другото ще го насмогнем“, подчерта той. Премиерът обясни, че към този момент тестове има. „Масовите тестове не означава 7 млн. българи са се тестват. Има методика и много градове го правят“, заяви Борисов.

По отношение на заразените и преболедувалите коронавируса Борисов обясни, че статистиката показва всичко. „Никой не може да скрие умрели, най-малко починали. Никой не може да скрие заболели в болниците. А тези, които са го прекарали и не са усетили, са щастливци – дано има повече такива“, каза той.

Основанието за пътуване по работа отпада през четирите почивни дни

Във връзка с отпускането на мерките в някои европейски държави Борисов обясни, че колегите му правят успокояваща терапия на народите си. „Излизат и казват „до две седмици“, „много скоро“… Но това за мен не е честно. Няма лекарства, няма ваксина, светът икономически не знае какво ще прави. И лидерите започват да се оглеждат едни в други“, коментира той. Попитан в кого той самият се оглежда, Борисов беше категоричен: „В Мутафчийски“.

Трябва да се запазим живи и здрави, после ще се оправим, сигурен съм“, подчерта премиерът.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама