Парното ще поевтинява, уверяват топлофикациите

16:35, 17 апр 20 25 2438 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Цените за потребителите на топлинна енергия не само няма да бъдат увеличавани, а напротив - ще бъдат намалявани, уверяват от Асоциацията на топлофикационните дружества в България.

От асоциацията твърдят, че в последните дни се разпространяват манипулирани твърдения и тълкувания относно внесени в КЕВР заявления за увеличение на цените.

КЕВР: Цената на парното през новия отоплителен сезон ще бъде по-ниска

Обясняват, че не са имали възможност да отразят намалението на газа в ценовите си заявления, тъй като задължителния срок за внасянето им в енергийния регулатор по закон е 31 март - преди официалното обявяване на новата по-ниска цена на газа.

Нито едно от тези ценови заявления не може да бъде одобрено в този си вид, защото самите топлофикациионни дружества изрично са написали в документите си, че разчетите са правени преди поевтиняването на природния газ от 1 април с над 42%”, заявяват дружествата.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама