Лодка с мигранти се обърна в Дунав, има безследно изчезнали

18:07, 17 апр 20 / Свят 25 3454 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Най-малко един човек е загинал, а още осем са безследно изчезнали след като лодка, превозваща мигранти и контрабандисти, се обърна в Дунав, съобщи граничната полиция на Румъния, цитирана от БГНЕС.

Шестнадесет мигранти от различни азиатски и африкански страни, заедно с двама контрабандисти, са били на борда на катера, който се е опитвал да премине речната граница откъм Сърбия.

Лодката се е преобърнала близо до югозападния град Дробета-Турну Северин късно в четвъртък, обясни говорителят на полицията Александра Гаван пред АФП, предаде БГНЕС.

От изявление на полицията става ясно, че граничните полицаи са забелязали няколко души във водите на река Дунав, които са молели за помощСпасени са осем мигранти от Сирия, Ирак, Йемен, палестинските територии и един от контрабандистите от Сърбия. Всичките били с хипотермия.

"Малко след като лодката напусна Сърбия, тя започнала да поема вода. Уплашени, мигрантите се изправили и лодката се преобърнала”, казват още от полицията.

Гърция затвори втори бежански лагер заради мигрант с Covid-19

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама