От полунощ започва пробното преброяване на населението

18:15, 19 апр 20 25 2405 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Поради епидемиологичната обстановка в страната пробното преброяване на населението и жилищния фонд ще се проведе само чрез електронна преброителна карта, съобщиха от Националния статистически институт /НСИ/.

Електронното пробно преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април и ще бъде достъпно за цялата страна. Всеки български или чужд гражданин, пребиваващ обичайно на територията на страната, може да се регистрира в приложението за попълване на електронната преброителна карта и да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство.

Регистрацията се извършва с ЕГН, номер и дата на издаване на валиден български документ за самоличност.

Попълването на преброителната карта ще е възможно само от територията на страната както чрез компютър, така и чрез преносими мобилни устройства по всяко време на денонощието в периода 20-30 април 2020 година.

На случаен принцип ще бъдат определени и домакинства, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за извадковите изследвания за репродуктивните нагласи и миграционното поведение на населението.

Образци на преброителните карти са достъпни и в момента на сайта на Преброяване 2021.

Целта на предстоящото пробно електронно преброяване е да се тества приложението за събиране на данни и да се прецени дали въпросите са разбираеми и правилно конструирани. След успешното попълване на електронната преброителна карта на потребителите ще бъде осигурена възможност за бележки, коментари и препоръки по отношение на дизайна, бързодействието и потребителската насоченост на приложението. Това ще спомогне да бъде подобрен инструментариумът за провеждането на същинското преброяване.

Националното преброяване на населението и жилищния фонд на територията на цялата страна ще се проведе през януари 2021 година.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама