Няма пострадали българи при стрелбата в Канада

10:05, 20 апр 20 / Свят 25 2260 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова
Няма данни за пострадали български граждани при стрелбата в Канада, при която са загинали най-малко 16 души. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).
 
Българското посолство в Отава е в контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост.
 
Българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Отава на телефони: +1 613 789 3215, +1 613 316 1998, както и с генералното ни консулство в Торонто – на телефон: +1 416-696-2420.
 
Най-малко 16 души, включително полицай, загинаха в резултат на стрелба в канадската провинция Нова Скотия. Органите на реда не смятат, че стрелбата е акт на тероризъм, а мотивите на стрелеца, който е носел част от полицейска униформа, се изясняват. Името му е Габриел Уъртман, на 51 години.
 
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева изпрати съболезнователна телеграма до своя канадски колега Франсоа-Филип Шампан по повод стрелбата в канадската провинция Нова Скотия, довела до най-малко 16 жертви и ранени.

"Бях шокирана от новината за този безсмисления акт на насилие. Свидетели сме на сърцераздирателна загуба на човешки животи, на опустошително страдание отвъд разбирането", пише министър Захариева в телеграмата.

Вицепремиерът и външен министър отправя искрените си съболезнования и съчувствие към семействата, приятелите и близките на жертвите и пожелава скорошно възстановяване на ранените.

"Осъждаме тази ужасяваща атака. Не би могло да има оправдание за никакво насилие", заявява още Захариева.

 
TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама