Премиерът иска по-тежки наказания за дрогирани шофьори

12:22, 21 апр 20 25 6316 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

След трагичната смърт на журналиста Милен Цветков премиерът Бойко Борисов се обяви за по-тежки наказания за дрогираните шофьори.  Той определи инцидента като „гаден“ и „много тежък“. Според него винаги е имало проблем с водачите, употребили наркотици.

Премиерът обяви, че ще подкрепи и идеята да се забрани на младите шофьори да карат мощни коли. „Всички промени в законите бихме подкрепили, но и със скутери правят катастрофи“, коментира Борисов.

Стартира дарителска кампания в подкрепа на децата на Милен Цветков

Междувременно стана ясно, че има четвърти задържан за катастрофата. Това е приятелката на шофьора, причинил инцидента - Кристиан Николов. Тя също е била в колата заедно със сина на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, но двамата са напуснали местопроизшествието веднага, след като е станала катастрофата. Тя се казва Симона Цветкова, на 21 години. Возила се е на задната седалка на джипа, управляван от Кристиан. Цветкова е отказала да дава обяснения и да отговаря на въпроси на разследващите, съобщи БНТ.


Снимка: БГНЕС

Двамата са много важни свидетели за разследването, тъй като Кристиан е бил дрогиран. Те трябва да кажат къде са били преди Кристиан да се качи на автомобила. Дали са знаели, че той е под въздействието на наркотици, когато е седнал да управлява автомобила, защото това също може да се смята за престъпление, когато се знае, че някой е употребил наркотици и въпреки това не му се попречи да шофира.

Лъчезар Иванов: Третият спътник в колата, убила Милен Цветков, е синът ми

Георги Иванов и приятелката на шофьора причинил инцидента са отказали съдействие на разследването до този момент. Не е ясно защо са напуснали местопроизшествието. Първоначалната информация беше, че само Георги е напуснал, а тя е останала. Оказа се, че и тя е напуснала.

Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки, съобщи, че ВОЛЯ ще внесе поправка в Закона за движение по пътищата. В поправката ще бъде предложено да се отнема до живот шофьорската книжка на водачи на МПС, които са употребили алкохол или наркотици, независимо в какво количество.

Марешки изрази вярата си, че поправката ще бъде подкрепена от всички депутати, като очаква правителството бързо да предприеме действия за приемането ѝ.

Започва пълна проверка на фирмите, в които майката на Кристиан Николов участва. Фирмата, която е собственик на автомобила - „Десислава Пешева комерс“, не публикува своите счетоводни и финансови отчети от 2009 година. Видно е, че преди 4 години е придобила този дълготраен материален актив. Очевидно е, че фирмата има дейност, след като придобива активи.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама