Винченцо Сподафора охлади надеждите за скорошно подновяване на футбола

13:00, 21 апр 20 / Спорт 25 2110 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спортният министър на Италия, Винченцо Спадафора, попари надеждите за скорошно подновяване на футболния сезон в Италия.

Футбол на Апенините не се играе вече от шест седмици заради пандемията от COVID-19, като наложената от правителството карантина е поне до 3 май.

"Както се развива ситуацията в настоящия момент, със сигурност не можем да кажем, че отборите ще получат разрешение да тренират от 4 май", коментира Спадафора за телевизия Раи 2.

Какво се променя във футбола

Италианската футболна федерация (FIGC) заявиха, че очакват намаление на мерките, за да дадат разрешение на клубовете от калчото да започнат съвместни занимания.

Миналата седмица, FIGC изготви здравен протокол с редица мерки за защита на футболистите, треньорите и персонала по време на тренировките в изолация с намерението за рестартирането на срещите Серия А  и от турнира за националната купа в края на май.

И Африка остана без футбол

"Имаме среща в сряда, на която от футболната федерация ще ни представят детайлно изготвения протокол, който се отнася основно за тренировките. След това ще го разгледаме внимателно и ще го обсъдим. Подновяването на заниманията на отборите, обаче, не означава автоматично и рестартирането на футболния сезон", предупреди Спадафора.

Спадафора призна, че футболът е важен като социален и икономически феномен и подновяването на срещите ще бъде добър сигнал, но при всички случаи няма да се прибързва, ако се прецени, че има дори минимален риск от зараза.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама