Големите кавички

13:40, 21 апр 20 / Големите кавички 25 3107 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (13 - 17 април)

"Към 22.00 часа вчера накарах дежурния по МВР да ме свърже с шефа на хидрологията и метеорологията. Зададох му въпроса буквално така: "От твоите хора разнася ли се слуха, че има опасност от радиация? Очаквах да ми каже "Не", но той каза: "Ами, теоретично има тази възможност, но на практика то ще е толкова малко, че дори нашите машини няма да го хванат". 

"Тогава му казах: "Ще отидете, ще дадете един брифинг, ще обясните на хората, че вие като БАН и вашият институт казва, че теоретично има такава заплаха. Може една микрочастица да падне, но теоретично има. Как ще се завърти въздухът или как ще я доведе дъждът - ваша работа“.

Обяснете на хората - който иска да знае. Обяснете, че това като насищане е толкова малко, че е в пределите на нормите. Хората да го знаят. Да си информиран и да знаеш не е нещо грешно". Така премиерът Бойко Борисов обясни днес какво е наложило да се свика извънредна пресконференция малко преди полунощ във връзка с радиоационната обстановка в страната след пожара край Чернобил.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама