Трифонов към Борисов: Адът не дойде

15:45, 21 апр 20 25 2405 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Слави Трифонов отново нападна премиера Бойко Борисов и го обвини в лъжа. Шоуменът смята, че Борисов е излъгал, казвайки, че "след две седмици в България ще дойде Адът".

"Преди 17 дни министър-председателят Бойко Борисов заяви с драматичен глас, че след две седмици в България ще дойде Адът. Представете си сега, че това нещо го казва министър-председателят на една нормална европейска държава. Примерно Холандия, Германия, която и да е. Веднага, ама веднага медиите, обществото, опозицията, абе всички ще скочат и ще започнат да питат: Как ще говориш така, имаш ли информация, която ние нямаме? А дори и да имаш, защо плашиш хората? Та, ти си министър-председател, трябва да се грижиш те да бъдат спокойни! Ще го държат отговорен и в крайна сметка едно такова изказване ще му коства министър-председателския пост.

Трифонов се обърна към Борисов и Мутафчийки с цитат на Монтескьо

Но тъй като не сме в нормална европейска държава, нито сме в Холандия, нито сме в Германия, а сме в България- тук министър-председателят преди 17 дни изплющя това твърдение, че след две седмици ще дойде Адът. Журналистите го загледаха с премрежен поглед, възкликнаха "булю-булю-булю" с уплашен и ужасен глас, а обществото се заключи още по-здраво зад вратите си … и зачакахме.

И аз понеже съм част от обществото и живея и работя в България, се опитах да кажа: Абе, нито е правилно да се говори така, нито има основания за подобно твърдение.
И откъде накъде ти, Бойко Борисов, в тази ненормална ситуация ще използваш подобни библейски термини?! Сигурно си бил в Ада и знаеш какво е там и сега се опитваш да ни предупредиш. Е, да, ама Адът не дойде!

Слави Трифонов отново обвини премиера в лъжа

И ти излъга за пореден път. И сега какво? Ами, следното – ти трябва да понесеш отговорност за това. Юридическа и морална. Юридическа, защото си министър-председател, а не гуру и не говориш на секта, а на цял един народ. И по смисъла на закона, ти нарушаваш член 326 от Наказателния кодекс за всяване на паника. А морална отговорност, защото, господин Борисов, министър- председателят трябва да е добър човек. Добър, грижовен, отговорен, морален. Не си ли съгласен? А не човек, който плаши хората само и само, за да е самодържец в извънредно положение, защото това адски много го кефи. Аз знам, че ти няма да понесеш никаква отговорност, защото прокурорът е зает с друго, а в морален план кой ще ти я потърси? А? Кой? Ти и на това разчиташ, че всъщност никой няма да ти потърси никаква отговорност…. Засега!", написа Трифонов във Facebook.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама