Кой разреши заснемането на рапърски клип в Съдебната палата?

15:10, 22 апр 20 25 4386 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

В мрежата се появи видео клип на песен на българския изпълнител Аlek Sandar в дует с рапъра Juicy J. Парчето носи името „Yerba“ - един от жаргоните, които се използват за  цигарите с трева. Част от текста  гласи:

„Сега е времето за легализация. Сега е времето за декриминализация. Продавай, организирай, монетаризирай. Отвори вратата. Слагаш го в гърлото си, слагаш го в устата си, защото харесваш Yerba“.

По-интересното в случая е, че видеото към парчето е заснето в Съдебната палата в София, а в него освен, че се пее за наркотици, участват оскъдно облечени жени и въоръжени мъже.

Заради участието на деца с оръжие в клипа, Държавната агенция за закрила на детето е започнала проверка. Правосъдният министър Данаил Кирилов също разпореди проверка.

От нея става ясно, че видеоклипът е заснет на 16 февруари от екип на продуцента „Ню Ърбън Продукшънс“ ЕООД, а посочената цел на видео заснемането е била „кадри за видеоклип към саундтрака на филма “Married Young”. Участниците в снимките, общо 16 души, са били допуснати в сградата от служителите на ГДО след писмо от началника на отдел „Управление на собствеността“ при ВКС

От правосъдното министерство уточняват, че служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено  пропускателния режим в сградата. Всички останали действия по видео заснемането в Съдебната палата-София са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама