Манипулирани ли са кадрите от катастрофата с Милен Цветков?

12:01, 22 апр 20 25 9452 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Телевизионният водещ Милен Цветков загина в ужасна катастрофа на Великден. Получил е доста тежки травми, спешните медици са го заварили в кома. Издъхнал е пред вратите на „Пирогов“. Шофьорът е задържан- 22- годишен мъж, който е бил под влиянието на марихуана и амфетамини. Прокуратурата ще поиска да остане за постоянно в ареста.

In memoriam: Приятели и непознати скърбят за Милен Цветков

Скръбта на близките и колегите на Милен Цветков е огромна. Възхищението им към професионализма и отдадеността му в журналистиката също.

Вчера станаха публични и кадри от жестокия инцидент. На тях се вижда как джипът на младия шофьор буквално помита колата на Милен Цветков, който чака на червен светофар. Шестима пешеходци са извадили късмет.

Първи видеокадри от ужасяващата катастрофа, в която загина Милен Цветков

Според режисьора Георги Врабчев обаче кадрите от катастрофата са манипулирани. Някой се опита и много умело успя да манипулира всички ни“, заявява той.

Режисьорът преглежда видеоклиповете кадър по кадър и пита: Защо пешеходците се движат толкова бавно и хората се обръщат доста мудно след сблъсъка?“. Проверява скоростта на възпроизвеждане на видеото през монтажна програма и сравнява тайм кодовете. Оказва се, че реалната продължителност на отрязък от 15 секунди е 32 секунди.

Виждаме видео с доста лошо качество за 2020 година. Чуваме атмосферен звук, който допълва картината. Така ни се струва, че всичко се движи нормално“, коментира режисьорът. По думите му обаче виждаме ситуацията два пъти по-бавно, отколкото реално се е случила.

Дали някой се опита да ни манипулира- можете да прецените и сами. Дали ще оставим да го стори- зависи от вас“, заявява Георги Врабчев в заключение.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама