БСП оспорва възможността полицията да иска мобилни данни от нарушители на карантината

13:30, 22 апр 20 / Политика 25 2101 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Депутатите от БСП внесоха в Конституционния съд искане текстове от Закона за електронните съобщения да бъдат обявени за противоконституционни. Става въпрос за възможността полицията да иска от мобилните оператори данни за нарушители на карантината.

Промените минаха през заключителните разпоредби на извънредния закон. Изменения на едни закони през други е наложена практика и често става повод за скандали. За това левицата настоява конституционните съдии да кажат до каква степен изобщо могат да се правят изменения в един закон през друг, без двата да имат каквато и да е връзка.

Какво беше прието можете да прочетете тук.

Въпросът само нарушители на карантината ли ще се следят и спекулации около него имаше в края на март. БСП отново поставят темата на дневен ред.

Пороците на текстовете са много, но големият риск е че отварят широко вратата за злоупотреби и възможност за масово проследяване на голям брой хора“, заяви депутатът Крум Зарков. По думите му по този начин се локализират терористите, които определено не са със същата обществена опасност като хората под карантина.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама