Кристиан Николов поиска по-лека мярка, съдът го остави в ареста

21:59, 22 апр 20 25 5977 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Състав на Софийския градски съд остави в ареста шофьора на джипа, обвинен за смъртта на Милен Цветков, предава БГНЕС. 

"Умолявам съда за по-лека мярка, за да мога да завърша образованието си, няма да се укрия или да извърша друго престъпление", това каза пред съда Николов, който причини тежката катастрофа.

Кристиан Николов е обвинен в умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков

Съдът гледа мярката за неотклонение на 22-годишния мъж, за когото беше установено, че е шофирал под въздействието на четири вида наркотици в кръвта. Според адвоката му Любомир Таков материалите по делото не били достатъчни, за да се направи предположение за авторството на престъплението.

Според него разследващите разполагали само с предположения, но не и категорично кое или кои лица имат отношение към трагедията. Не можело да се смята, че е установено, че Николов е водачът на Аудитото, и можело да се смята, че друг е управлявал колата.

Медиците заварили Милен Цветков в кома, издъхнал пред вратата на "Пирогов"

Адвокатът обвини дори свидетели и очевидци на катастрофата, които се опитали да помогнат на Милен Цветков, като по думите му те имали неадекватни действия, като извадили журналиста от колата и го завели до тротоара, въртели главата му, правили му сърдечен масаж и положили тялото му в неправилно положение. Адвокатът поиска от съда свобода за Кристиан Николов или в краен случай да му бъде наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

Според обвинението обаче, видеозаписи от мястото на катастрофата, както и множество свидетелски разкази доказват, че обвиняемият се е движил в район с множество пешеходци, съзнателно сядайки зад волана с неадекватни реакции.

Коктейл от амфетамини, марихуана и кокаин, съзнателно пренебрегване на правилата за движение по пътищата, умишлено движение с несъобразена скорост и никакъв опит да се намали на червен светофар, разчитайки на шанс - с тези мотиви Софийска градска прокуратура поиска Кристиан Николов да остане за постоянно в ареста.

 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама