Спад в продукцията на петрол (ИНФОГРАФИКА)

11:30, 23 апр 20 / Свят 25 2233 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

За да стабилизира падащите цени на петрола, Организацията на арабските страни производителки на петрол (ОПЕК) и коалиция от други държави, водени от Русия и САЩ, постигнаха споразумение за намаляване на глобалното производство, предава Ройтерс.

Глобалните мерки за овладяване на разпространението на коронавируса практически сринаха търсенето на горива и доведоха до спад в цените на петрола в световен мащаб.  ОПЕК+, обяви че страните са се споразумели да намалят глобалното производство на суровината с 9,7 милиона барела на ден (мб/д) за май и юни, след напрегнати дипломатически совалки и активен натиск от страна на президентът на САЩ Доналд Тръмп над негови доверени съюзници като Мексико и Саудитска Арабия.

Очаква се страните производителки по споразумението да започнат постепенно да увеличават наново продукцията си на черно злато след края на юни. Въпреки това сегашните мерки не предвиждат световната консумация на суровината да се върне на предишните си обеми преди 2022 г.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама