Забранява се влизането на лица и превозни средства от Турция

18:53, 23 апр 20 25 2909 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Министърът на здравеопазването въведе временна забрана за влизане в България на лица и пътни превозни средства от Турция. Това се отнася за граничните пунктове: „Лесово“, „Капитан Андреево“ и „Малко Търново“.

Строги мерки в Турция по време на Рамазан

Изключение се допуска за тежкотоварни автомобили, превозни средства със специален режим на движение, автомобили превозващи хора, които се нуждаят от лечение, както и автомобили, изпълняващи хуманитарни мисии.

Забраната е в сила от 00:00 ч. на 24 април до 23:59 ч. на 26 април, съобщиха от здравното министерство.

Временните мерки бяха обсъдени от външните министри на България и Турция. Нашето външно министерство призова сънародниците ни да се въздържат от пътуване, освен ако не е абсолютно необходимо. Призивът важи и за всички българи, които пребивават постоянно в чужбина.

Дори след отпадането на забраната гражданите,  пътуващи между България и Турция, ще бъдат поставяни под карантина във всяка от двете държави при всяко преминаване на границата“, заяви Екатерина Захариева, цитирана от МВнР. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама