БФС с първи мерки за подпомагане на клубовете

11:22, 24 апр 20 / Спорт 25 2525 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Първи две мерки за справяне с кризата около коронавируса предложи Българският футболен съюз. Ще бъдат намалени съдийските такси и таксите за членство за клубовете за следващия сезон.

Алкалната вода – основен помощник на спортиста

С общо около 23% ще бъдат намалени съдийските такси за отборите от първа и втора лига. „Не е много, но на този етап можем да направим това“, посочиха от БФС. Освен това от съюза ще предложат на професионалната лига да бъдат драстично намалени и таксите за членство за следващия сезон. Наред с това БФС ще помогне и на аматьорските клубове, като ще осигури за всички футболни топки. Междувременно УЕФА започва да изплаща 17,7 млн. евро на 16-те отбора, които са на бараж за Евро 2020.

Отложиха избора за президент на БФС за неопределено време

Все още обаче не може да се каже кога ще бъдат подновени мачовете, тъй като всичко зависи от решенията на щаба. Когато оттам обявят добра новина за извънредното положение, 20 дни по-късно ще се подновят първенствата. Препоръките на УЕФА са до 27 май всяка държава да обяви докога те могат да бъдат завършени.

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов заяви, че според него е почти невъзможно да се доиграе целият сезон в efbet Лига. Според него най-реалистичният вариант е да се довърши редовният шампионат и да се изиграе турнирът за Купата на България.

Предстои и ново преброяване на клубовете, тъй като все още не е ясно дали всички ще успеят да издържат финансово на кризата.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама