Възобновяват шофьорските курсове през май

16:28, 28 апр 20 25 2375 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На 4 май се възобновяват теоретичните изпити на кандидатите за водачи на МПС, а на 11 май 2020 г. изпитите по практика. На 18 май се очаква да бъде подновено и обучението на курсистите в учебните центрове, ако ситуацията позволява това. Това стана ясно след днешната среща на транспортния министър Росен Желязков и представители на преподавателите по авто-мото подготовка, съобщиха от министерството.

Автошколи плашат с протест заради противоепидемичните мерки

Припомняме, че решението идва на фона на това, че преди няколко дни автоинструкторите съобщиха, че се готвят за протести, защото са заплашени от фалити. Исканията им са или за рестарт на шофьорските курсове и изпитите, или държавата да им предложи подходящ механизъм за подпомагане.

И автошколите заплашени от фалит

За да бъде рестартиран успешно процесът по обучението и изпитите на кандидатите за водачи, се създават всички предпоставки за гарантиране на безопасността както на курсистите, така и на изпитващите и обучаващите. Работното време при провеждането на изпити за придобиване на правоспособност за управление на МПС в ИА „Автомобилна администрация“ ще бъде удължено на 12 часа. Капацитетът на залите за изпит ще бъде намален, за да се спазват мерките за физическа дистанция, като след всеки изпит помещенията ще бъдат дезинфекцирани. Същите мерки за дезинфекция ще бъдат предприети и за автомобилите, които провеждат шофьорски курсове. Задължително остава и ползването на маски и ръкавици“, заяви министър Росен Желязков.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама