ЧЕЗ искат 70% по-скъп нощен ток от юли

17:38, 28 апр 20 25 2975 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

70% по-скъп нощен ток и вдигане и на дневната тарифа е поискала електроснабдителната компания ЧЕЗ от началото на юли. Това става ясно от предложените цени на дружествата в енергетиката, качени на сайта на КЕВР, съобщи bTV.

ЧЕЗ дават следните цени за битовите клиенти на регулиран пазар в Западна България: за дневната тарифа - 0,13738 лв./кВтч. (без ДДС) и за нощната тарифа - 0,09623 лв./кВтч. (без ДДС). На този фон ЕВН и „Енерго-Про“ искат значително по-скромни повишения на цената – с по под половин процент.

От таблицата се вижда, че от производителите на електрическа енергия 3% поскъпване иска „АЕЦ Козлодуй, а с близо 40% по-висока цена е поискано за тока, произведен от вецове на Националната електрическа компания. Електроенергийният системен оператор иска с близо 30% да са по-високи таксите за достъп и пренос. Исканията на компаниите ще бъдат разгледани от КЕВР през юни и тогава ще бъде решено дали да има промяна в цените на електроенергията.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама