Адвокат: Майката на Кристиан Николов не е знаела, че той взема наркотици

10:00, 29 апр 20 25 3494 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

"Катастрофата с Милен Цветков е тежък пътен инцидент, който, заради личността на
пострадалия, се преекспонира в обществото. Говорим, че искаме справедлив процес, а всъщност искаме линч", заяви адвокат Константин Симеонов, който е защитник на Десислава Николова – майка на обвинения за умишленото причиняване на смъртта на журналиста Кристиан Николов.

Пред bTV Симеонов обясни, че неговата клиентка се намира у дома, а размерът на гаранцията от 100 000 лв., която ѝ беше определена, е обжалван.

МВР призовава всички пешеходци от катастрофата с Милен Цветков да се обадят на 112

Софийски градски съд обаче остави без уважение жалбата на обвиняемата Десислава Николова срещу взетата спрямо нея парична гаранция от 100 000 лева. От съда уточняват, че в жалбата си Николова настоява гаранцията ѝ да бъде намалена, защото размерът не бил съобразен със здравословното и имущественото ѝ състояние, възрастта, професията, както и това, че сама се грижи за трите си деца, племенниците и родителите си.

Съдът прецени, че жалбата е неоснователна и при взимането на гаранцията са съобразени всички законови изисквания. 

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

„Не съм се занимавал с фирмените ѝ участия, но определено тя работи в системата на „Сис Индустрийс“ и компаниите около нея. Тя е един добър специалист“, коментира адвокатът.

Той обясни, че колата, която Кристиан шофира при инцидента с Милен Цветков, е собственост на фирма, чийто собственик е г-жа Николова. Според него, за да се говори за убийство и екзекуция, трябва да има пряк умисъл – деецът да е целял смъртта на конкретен човек.

Кристиан Николов няма да обжалва ареста си

„Не коментирам нарушенията на правилата. Това е факт. Обстоятелствата ще ги установи съдът“, подчерта той.

Симеонов смята, че наказателният процес у нас е справедлив, но с малки изключения.

„Кристиан има собствен автомобил и каква е причината да вземе служебния автомобил на майка си – все още не е установено. Колата е била в двора на къщата, в която живеят. Ключовете също са били там“, добави адвокатът. Той изтъкна, че майката на Кристиан е заминала за провинцията с личния си автомобил и не е знаела, че синът ѝ ще вземе автомобилът. Доказателство за това, че тя е била извън София са декларациите, които е дала на КПП.

Адвокатът заяви, че Николова не знаела, че синът ѝ взема наркотици.

Симеонов уточни, че майката и синът не са имали среща след катастрофата на 19 април. Видели са се веднъж в съда, когато е имало разпит на свидетел по „Скайп“.

„Никой не се поинтересува когато е станал инцидентът, къде е талонът на колата – в чантата на г-жа Николова и е бил извън София. Обвинението на моята клиентка е отговор на общественото мнение, което се разигра“, продължи адвокатът.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама