За 10 дни има над 25 000 разсрочени кредита

09:50, 29 апр 20 25 1837 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Само за 10 дни вече има над 25 000 разсрочени кредита. Броят на хората, които се възползват от тази възможност, вече е съществен. Това каза пред БНТ председателят на Асоциацията на банките Петър Андронов.

При отсрочването на кредити основното е да си редовен платец и да има максимум просрочие до 90 дни. Ако се попадне в тази хипотеза се получава възможност да отсрочиш задълженията си към банка по твоя преценка по потребителски или ипотечен кредит, припомни изискванията Андронов.

Снимка: CanStockPhoto

Той припомни, че четири банки вече предлагат теглене на безлихвени кредити за физически лица, а още 8 се готвят да подпишат договори с банката за развитие. Те ще се отпускат на хора, които временно са останали без работа, които се самоосигуряват или са в неплатен отпуск. И фирмите имат възможност за кредитиране, за да спасят бизнеса си в тежката ситуация

Идеята на мярката е да се насърчат и хората, и работодателите да преминат през този период, да се затвори финансовия дефицит и отново да се върнат на работа. Кредитът ще се изплаща с гратисен период, без лихва.

 

Освен българсикте мерки, оповестени от Банката за развитие, за фирмите има и възможности, свързани с европейски програми. Такива програми се готвят от Европейската инвестиционна банка и Европейския инвестиционен фонд. Те ще бъдат предложени на бизнеса, за да получи ресурс точно в този момент.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама