Безплатна психологическа помощ за футболистите

19:26, 29 апр 20 / Спорт 25 2589 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Футболистите ще могат да получат безплатна психологическа помощ заради извънредната ситуация с коронавируса, обявиха от Асоциацията на българските футболисти.

Услугата ще бъде безплатна. За членовете на асоциацията ще има и "открита" телефонна линия за консултация с работещия в спорта психолог Румен Колев. Успоредно с това ще бъде стартирана и рубрика "3 съвета на деня", свързана с живота на футболистите и коронавируса.

СЗО съветва УЕФА да няма футбол още 18 месеца

От асоциацията обясняват, че извадени от естествения си ритъм на живот, е напълно нормално част от футболистите да изпитват симптоми на депресия, несигурност и липса на енергия.

Намаляването на физическото натоварване, неяснотите около професионалното им бъдеще и финансовата несигурност са предпоставка спортистите да имат нужда да споделят притесненията си с психолог и да получат адекватна професионална помощ.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама