Неработещите наематели на държавни имоти няма да плащат

13:51, 30 апр 20 / Политика 25 2349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на извънредно правителствено заседание, премиерът Бойко Борисов и членове на Министерския съвет взеха решение, което до отмяната на извънредното положение освобождава напълно или частично от плащане на наем всички наематели и ползватели на държавни имоти, които са ограничили или преустановили дейността си в следствие на затегнатите мерки в страната.

Размерът на сумите, които наемателите и ползвателите дължат ще бъде намаляван, като това ще се случва с помощта на специална заповед. Заповедта ще се издава от министри, областни управители или ръководители на други ведомства, които са предоставили имотите.

За да влезе в сила прилагането на заповедта, наемателите и ползвателите на държавните имоти ще трябва да удостоверят, че са ограничили или напълно спряли дейността си.

Облекчителните мерки ще се прилагат само за времето, през което наемателите и ползвателите са ограничили или преустановили дейността си в държавните имоти в рамките на извънредното положение от 13 март.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама