Италия отваря две от летищата си

16:26, 30 апр 20 / Свят 25 3055 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Следващият четвъртък Италия ще отвори две свои затворени летища. Това са Чампино в Рим и Перетола във Флоренция, съобщават от транспортното министерство на Италия.

Чампино е второто летище в Рим и се използва основно от нискотарифни превозвачи, докато Перетола е второто по големина летище в Тоскана след Пиза.

Извънредното положение в Италия започна на 9 март, а летищата са затворени от 13 март.

След COVID-19 и бедността взема жертви в Южна Италия

Настоящото извънредно положение заради COVID-19 в Италия изтича на 4 май, като въпреки това, в държавата ще останат много ограничения и рестрикции. Очаква се повечето хора да се върнат на работа, като ще бъдат разрешени пътувания между региони при определени обстоятелства, предава БГНЕС.

Откриването на летищата следващата седмица ще позволи тестване на система за скрининг на коронавирус, уточняват от министерството.

Влаковете в Италия също ще добавят нови междуселищни връзки, "за да се осигурят минимални основни услуги", се казва още в съобщението.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама