Илияна Йотова: Беше достойно да се даде последната дума на ген. Мутафчийски

10:35, 02 май 20 / Политика 25 2665 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Очевидно ген. Мутафчийски беше скрит, трябва да видим защо". Тези съмнения изказа вицепрезидентът Илияна Йотова по БНТ в коментар за прекратяването на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Рано тази сутрин говорителят на правителството Севдалина Арнаудова обяви, че брифингите на щаба се прекратяват, защото обществото е добре информирано за пандемията от коронавирус, а и заради критиките към него. 
 

Първи починал лекар с COVID-19 у нас

 
"Според мен беше достойно да се даде последна дума на ген. Мутафчийски. Все пак всички ние живяхме месец и половина всеки ден. Той беше в нашия дом по един или друг начин. Очевидно беше скрит, трябва да видим защо. Дали наистина напрежението, което се чувстваше между щаба и изпълнителната власт, и премиерът и ген. Мутафчийски, което витаеше във въздуха, действително е стигнало някаква точка на кипене или съображенията са други", коментира Йотова. 

Вицепрезидентът отбеляза, че българите като общество имат нужда от отговорите какво става. "Това, което чух сутринта, беше доста нескопосан пиар. Видите ли имало певече негативни послания от страна на щаба, отколкото позитивни. Това е много недостойна и нечестна оценка на щаба, защото той си свърши работата, особено в първата седмица, когато действително брифингите имаха една цел и тя беше изпълнена", коментира още Йотова.

Вицепрезидентът остро разкритикува вечерния брифинг, който беше даден в Министерски съвет по повод пожарите в горите край атомната централа "Чернобил". Според нея той е бил проведен в изнервена и натоварена психологическа обстановка, и е бил абсолютно ненужен. 

Сега, според Йотова, трябва да има щаб, който да каже как ще излезем от тази тежка икономическа криза, която дойде заради COVID-19.
 
TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама