Германската промишленост с ултиматум към Меркел

12:53, 02 май 20 / Свят 25 2441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тъй като германската промишленост плаща милиарди загуби в кризата с COVID-19, президентът на индустриалната асоциация BDI Дитер Кемпф призова за политически план за постепенно облекчаване - най-късно до 6 май, съобщи вестник „Билд“, цитиран от БГНЕС.

"Всяка седмица на спиране струва на германската икономика средно двуцифрена сума в милиарди евро. Такова нещо не може да бъде издържано с месеци и създава огромни загуби в просперитета и трайни щети на икономиката и обществото“, каза Кемпф пред "Funke Media Group".

Германия отваря музеи и зоопаркове

Сега политиците трябва да работят, за да гарантират връщането на работа възможно най-бързо и възможно най-надеждно, настоява президентът на индустриалната асоциация BDI. „Нашите компании искат и трябва да знаят на кои етапи трябва да започне отново социалният и икономически живот - а именно след срещата на федералния канцлер с премиерите на 6 май", казва още той.

Целта трябва да бъде "обвързващ хоризонт за планиране" за компаниите.

В замяна на конкретен график за облекчаване, Keмпф обеща, че компаниите „ще предприемат всички мерки, за да може промишленото производство да бъде възобновено без рискове за здравето".

Шефът на BDI не вижда възможност за бързо възстановяване на нивото на икономическа активност отпреди кризата. „Това вероятно ще бъде възможно едва през следващата година“.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама