Затягат профилактиката в болниците след двете починали лекарки

09:34, 03 май 20 25 2975 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Ще въведем още противоепидемични мерки в болниците, свързани с профилактика, сигурно предпазно облекло, хигиена, за да предпазим медиците от коронавируса, това заяви в ефира на bTV здравният министър Кирил Ананиев.

Втори починал лекар с Covid-19 у нас

"Независимо от всички предпазни мерки, които взимаме, никой няма гаранции, че може да се съхрани. Разпространението на коронавируса не е уточнено по всички варианти – как достига до човешкото тяло, така че има още много да работим в тази посока", заяви министърът. 

"Имахме дефицит на предпазни облекла и материали единствено в началото на март месец", добави Ананиев. По думите му в МС ще бъдат обсъдени днес всички мерки, които могат да се предприемат в близките дни и седмици.

Борисов: Както виждате ген. Мутафчийски е жив и здрав

"Една от следващите мерки ще бъде и падане на КПП-тата, но може би няма да е точно сега, но няма и да е толкова далеч, ще обсъдим на Министерски съвет всички мерки", добави Ананиев. 

Той обясни, че работи с ген. Мутафчийски от много години. "Имаме професионални и коректни отношения", коментира министърът и добави че Щабът ще продължи да работи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама