TOPNOVINI.BG, Ути Бъчваров и BOLGARE се включихме в инициативата за подкрепа на българските производители.
В поредица от видеа ви предоставяме няколко вкусни рецепти, които да приготвите за вашите близки.
За Гергьовден сме ви приготвили не вкусно агнешко, а пухкава гергьовска баница с пресен лук.
Как да я направите, вижте във видеото:
Необходими продукти:
500 г дърпани кори тип “домашни”
5 яйца
1 кофичка кисело мляко
3-4 връзки пресен лук
100 г масло
50 мл олио
300 г сирене
300 г извара
100 г кашкавал
Лукът се нарязва ситно и се задушава, без да се препържва, в малко масло и олио, ако има нужда добавете и 2-3 супени лъжици вода. Прехвърляме го в купа и добавяме микса от сирене и извара, разбъркваме и чак тогава добавяме настъргания кашкавал.В друга купа с вилица разбиваме гъстото кисело мляко и яйцата. Разстиламе корите на плота, първо, по стара бабина традиция, ги поливаме с леко “цвърнато” масълце и отгоре слагаме плънката със сиренето.
Навиваме на рула, нареждаме във вече намазнена тавичка и режем на 10 сантиметрови парчета напряко. Именно това е и големият пиниз на рецептата. Чак тогава заливаме, като леко отваряме разрязаните места, със сместа от яйца и кисело мляко. И още една бабина заръка - завършете с “цвърнато” масълце обилно полято с лъжица.
Печете докато стане златна. И, моля ви, не се нахвърляйте на баницата още докато е топла. Покрийте я с кърпа и оставете малко да поизстине. Ако питате мен, не ви трябва дроб сарма за софрата. Тази баница ще свърши основната работа. И наздраве! С чаша хубаво истинско българско вино BOLGARE .
Още вкусни рецепти:
Добави коментар