Местят мача Джошуа - Пулев в Близкия изток?

07:40, 07 май 20 / Спорт 25 2284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Боксовият мач за световната титла между британеца Антъни Джошуа и Кубрат Пулев може отново да бъде отложен и преместен от Лондон за страна в Близкия изток, стана ясно от изявление на Еди Хърн.

Двубоят вече веднъж беше преместен от 20 юни за 25 юли на стадиона на "Тотнъм" в британската столица заради пандемията и това може да се окаже причината за ново преместване във времето и пространството.

Пулев: Ще запиша брутална победа над Джошуа

Желанието за това е на промоутъра на Джошуа Еди Хърн, който не е доволен от решението на британските власти боксът да се завърне състезателно на Острова през юли, но да може да се провежда само без публика. Освен това изискването е треньорите задължително да носят маски.

Тази перспектива очевидно не допада на Еди Хърн, който заяви, че е по-склонен да разгледа други три сценария за място на провеждане на мача - Саудитска Арабия, Дубай или Абу Даби и то през септември или октомври. Хърн смята, че Близкия изток ще се възстанови по-бързо от кризата и ще се отвори по-рано от Обединеното кралство и Съединените щати за провеждането с публика на подобни спортни събития.

Кубрат Пулев на 39 – от блока в „Младост 2“ до световния ринг

Хърн е категорично против изиграването на мача без публика и предпочита да гледа встрани за други решения. Той смята, че трябва да се прояви креативност, за да не се изгубят и 10 милиона паунда заради липсата на зрители.

През декември миналата година Джошуа победи Анди Руис именно в Саудитска Арабия и сега би могъл да се завърне отново там за сблъсъка с Кобрата, припомня БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама