Младите се справят по-трудно с ограниченията на карантината

18:36, 07 май 20 / Свят 25 1935 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Общоевропейско проучване показва, че един на всеки петима души на възраст под 35 години се чувства самотен в следствие на ограничителните мерки. Според данни от проучването, младите хора понасят по-тежко напрежението на изолацията, за разлика от по-възрастните.

В изследването са участвали 85 000 души от цяла Европа, предава БГНЕС. Заключенията в него гласят, че е налице рязко влошаване на качеството на живот сред хората от всички възрастни, но най-силно са засегнати по-младите. 20% от тях са заявили, че се чувстват самотни, което е сериозен ръст спрямо показателите в нормално време, когато усещанията за самота са били 4%.

Кое е най- слушаното парче в изолацията

От европейците, затворени в домовете си заради епидемията от коронавирус, общо 16% са казали, че са самотни „през цялото време или през повечето време“, в сравнение с 6%, които се описват като самотни в проучвания, проведени преди кризата.

Проучването е направено от Европейската фондация за подобряване условията на живот и труд.

Според експертите там, резултатите показват, че младите хора смятат, че са били по-силно засегнати от ограниченията в сравнение с други възрастови групи. Това вероятно се дължи на факта, че са отменени социални събития и те нямат възможност да се срещат с приятелите и семейството си извън дома.

При по-младите е налице също по-ниско ниво на цялостно удовлетворение, отколкото при по-възрастните, въпреки че са по-големи оптимисти за бъдещето.

Докладът разкрива разлики в различните страни, като при българите и гърците са отчетени най-ниското ниво на удовлетвореност от живота. Оказва се, че най-самотни се чувстват французите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама