Министър Десислава Танева: Започва розоберът

19:26, 07 май 20 25 2911 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Започва розоберът. Имаме информация, че беритбата на първите полета ще започне още тази неделя. Това е тежка кампания, безспорно. Всички страни се обединяват около посланието, че реколтата трябва да се обере. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в интервю за предаването "Още от деня" по БНТ, предаде Фокус.

Министър Танева обяви мерките в подкрепа на земеделските производители

"Ангажиментите, които държавата пое в лицето на Министерството на земеделието, са няколко. Това е осигуряването на достъпа на работна ръка и след приключване на реколтната година подкрепа за доходите на фермерите според спада на пазара им и бюджета, с който разполагаме", заяви Танева.

По думите на министър Танева става ясно, че  всички производители ще бъдат обезщетени от мярката „COVID-19“, която се състои в разпределение на средствата по доходен критерий, а не според производството.

Танева: Трапезата ни за Гергьовден може да бъде изцяло българска

Министър Танева бе категорична, че водят активна комуникация с браншовите организации.

"Смятам, че на нас потребителите, Великденската трапеза ни струваше толкова, колкото би ни струвала и ако нямаше пандемия. Или разликата е била незначителна. Цените на продуктите варират по много условия, но категорично пазарът определя тази цена. Независимо, че имаше определени данни по повод нарушаването на някои доставки, трябва да признаем, че държавите по света, според управлението на запасите, които имат от храни и според прогнозите, взимаха различни решения. Такива решения винаги рефлектират върху цените в определен момент", каза още министърът на земеделието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама