Хиндлиян: Божков ни искаше на улицата в защита на търкането на талончета

11:16, 08 май 20 / Спорт 25 2675 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Това е част от играта. Така председателят на Националния клуб на привържаниците на „Левски“ Степан Хидлиян коментира обвиненията на Васил Божков, че е в близки връзки с премиера Бойко Борисов, съобщи bTV.

 „Да искам извинение от подлогата на Бойко, който да ходи да му припява... Абсурд! Степан Хиндлиян му припява. Така се държи“, заяви по-рано днес бизнесменът. В момента „Левски“ е в тежко финансово състояние, след като бяха приети промените в Закона за хазарта, които засегнаха основния спонсор на клуба - компания за спортни залози, собственост на Божков. Самият Борисов изрази готовност да помогне финансово на „сините“, но само ако собствеността бъде сменена.

"Отказахме му да излезем на улицата и да протестираме в защита на Националната лотария и търкането на талончета. Нещо, което той явно е очаквал, че ние ще направим. Нека хората да се замислят какво би се случило. Да, действително аз можех да мобилизирам една немалка част от хората да излезем и да протестираме. Щяхме да го направим, да се стигне до ексцесии, до много неприятни сцени. След което прокуратурата повдигна обвиненията на Васил Божков. Къде отиваше публиката на "Левски" тогава? Какво петно щеше да бъде лепнато на публиката на "Левски"? Какво щеше да каже за публиката на "Левски" държавната пропаганда и медиите, които обсъждат не интереса на Божков, а другия? Колко време щяхме да бъдем търкаляни в медийното пространство като хора, излезли да протестират в защита на някакъв бизнес, който е обект на наказателно преследване?", каза Хиндлиян.

"Най-вероятно не е очаквал, че от позицията на парите и влиянията, с които разполага, някой ще му откаже нещо, за което той иска да се случи тук и сега. Само ще припомня, че година преди това искахме официална среща с господин Божков - да се запознаем, да поговорим за нашите разбирания за "Левски". Той не откликна на такава среща", каза още той.

"Ако хората, които не са подкрепили Божков и тяхното лице - аз, сме подлоги на Борисов, то хората, които застават плътно зад господин Божков, може да кажем, че са негови подлоги. Аз не искам да се фокусираме върху това. Големият въпрос е какво правим с клуба?", попита Хиндлиян.

Васил Божков ще се върне в България в подходящия момент


Снимка: БГНЕС

Когато направихме две срещи с Божков през януари месец тази година, след което се взе решение да се видим с премиера, Борисов лично на мен ми се скара - и това е документирано, че съм го плашил с протести. Днес господин Божков ме нарича „подлога“ на господин Борисов. И двете страни са недоволни, което лично мен ме удовлетворява, защото това идва да ми покаже, че съм си свършил работата както трябва и съм защитавал интересите на „Левски“. От тук нататък всеки има право да говори, да интерпретира по какъвто начин пожелае. В някаква известна степен разбирам емоциите и чувствата на господин Божков. Това нещо не ме изненадва, не го приемам лично. Това е част от играта“, заяви Хиндлиян.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама