Медиците в Спешна помощ си взеха последно сбогом с д-р Нели Пандова

11:20, 09 май 20 25 2251 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Колеги на починалата с коронавирус д-р Нели Пандова я изпратиха с аплодисменти и сирени на линейки, които озвучиха София точно в 11.00 ч.

Големите въпросителни след смъртта на двама лекари

Изпращаме д-р Нели Пандова с тъга и съжаление. Надяваме се да няма повече жертви. Тя обичаше работата си. Работеше със сърце и душа. Беше изключително сърцат човек и мислеше за пациентите си“, каза говорителят на Спешна помощ в София Катя Сунгарска в ефира на Нова телевизия.

Снимка: БГНЕС

Д-р Нели Пандова е вторият медик, който почина с COVID-10 у нас. Тя ще бъде погребана днес. В борбата с коронавируса загина и д-р Илияна Иванова от Инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински". Преди няколко дни двете лекарки бяха отличени посмъртно с новоучреденото от Български Червен кръст (БЧК), Централната комисия по професионална етика при БЛС и вестник "Български лекар" Отличие за човеколюбие и висок морал "Д-р Стефан Черкезов".

Към днешна дата лицата-медицински персонал, при които е потвърден новият коронавирус, са 206. 5 са новите случаи от последното денонощие, като 3 от тях са установени в София, 1 в Пловдив и 1 във Видин.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама