Напук на пандемията: Беларус проведе военен парад навръх 9 май

18:29, 09 май 20 / Свят 25 3101 Шрифт:
Редактор:

Напук на световната пандемия от коронавирус, Беларус се превърна в единствената постсъветска страна по света, която проведе тържествен военен парад по случай Деня на Победата - 9 май, предаде ТАСС, съобщава БГНЕС.

Парадът беше излъчен от всички беларуски телевизионни канали. Зрители се събраха на трибуните по една от централните алеи на беларуската столица при мемориала "Минск - град герой". По-голямата част от присъстващите бяха без медицински маски.

Как беларуският футбол спечели от пандемията COVID-19

Присъствието на възрастни хора и ветерани в трибуните беше забележимо, въпреки че по-рано беларуските власти заявиха, че тази година ще помолят ветераните да останат у дома поради епидемиологичната ситуация. Тази година броят на хората, които гледат парада в близост до алеята, беше забележимо по-малък в сравнение с минали години.

Снимка: БГНЕС

По традиция президентът на страната Александър Лукашенко беше облечен във военна униформа. След като завърши обхода на войските, министърът на отбраната Виктор Хренин докладва на президента за готовността на парада. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама