Ивайло Пенчев: Спазих всички правила при излитането

21:27, 10 май 20 25 3233 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Ден след авиоинцидента бизнесменът Ивайло Пенчев разказа пред bTV какво се е случило и какви са неговите хипотези за инцидента. Твърди, че не е допуснал грешка, а проблемът е бил технически. Усетил го е още при излитането. Затова и полетът му е продължил няколко минути.

Този понеделник му предстои операция на гръбнака. Неговите приятели дариха кръв тази събота. В неврохирургията на „Пирогов“ Ивайло Пенчев споделя как се чувства.

„И по-добре съм бил, но съм добре. Един прешлен е счупен и ще съберат парчета с болтове, планки в понеделник и да се надяваме, че всичко ще е наред. Другите травми са по-маловажни“, каза бизнесменът. Не иска да коментира детайли, за да не попречи на разследването.

„Заглъхна двигателят след излитането. Излетях и той загуби мощност, на минимална работеше. Придърпах го после да стигна пистата. Нямах нито милиграм притеснение“, разказва Пенчев за инцидента и си спомня, че полетът е продължил около 3-4 минути.

Снимка: БГНЕС

Пенчев пилотира от 20 години. Първо е започнал с мотоделтапланер, а от 5 години и въпросния двуместен самолет. Ръководителят на летището в Лесново, където стана инцидента, определи реакцията на бизнесмена като бърза и адекватна.

До отнемането на разрешителното за пилотиране на Пенчев може да се стигне, ако се установи, че обслужването на самолета не е правено според изискванията на производителя или че самият пилот е нарушил правилата. Бизнесменът заяви, че има определен човек, който отговаря за поддръжката.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама