Оперираха успешно Ивайло Пенчев

16:20, 11 май 20 25 3002 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Операцията на Ивайло Пенчев, който пострада при катастрофа с личния си самолет, е преминала успешно, съобщиха от „Пирогов“. Вчера бизнесменът отправи апел във Facebook хората да дарят кръв, тъй като е рядка кръвна група.  

Ивайло Пенчев призова хората да дарят кръв за операцията му

 

Прокуратурата образува досъдебно производство за авиокатастрофата. Проверяват се две основни версии – проблем с двигателя и грешка при кацането. 

"На прима виста причините за катастрофата на самолета на Ивайло Пенчев са две. Едната е евентуален отказ на силовата обстановка или намаляването на теглителната сила на двигателя, при което самолетът се е движил с малки обороти при политането към площадката. Втората е етапът за изпълнение на закона за кацане от пилота", обясни по-рано пред Нова телевизия Христо Христов, председател на Управителния съвет на Националния борд за разследване в транспорта. 

Ивайло Пенчев: Спазих всички правила при излитането

Тези две причини са първите, които разследващите ще анализират, но те могат да бъдат съчетани и с трета. "Най-вероятно при спускане на колесниците, когато се намалява челното съпротивление, при което двигателят е с намалени обороти и при завоя от натоварването се е получил скоростен срив и самолетът се е разбил на пистата", обясни Христов и подчерта, че този вид самолети нямат черна кутия, а няколко компютър, които записват налягането. Те ще бъдат използвани за разрешаването на случая. Ще бъдат разпитани и четирима свидетели.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама