Поставят под карантина пожарникарите, гасили пожара в Дома за стари хора в Благоевград

13:40, 11 май 20 25 3556 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Пожарникарите, участвали в гасенето на пожара, ще бъдат поставени под карантина. Това каза пред журналисти в Благоевград главен комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Причина за това е фактът, че в Дома за стари хора, в който избухна пожар тази сутрин, има установен потребител с положителна проба за коронавирус

По думите на Николов, вариантите са два - пожарникарите, влизали в сградата на социалното заведение да бъдат под карантина три-четири дни, след което тествани. При другия вариант отново ще бъдат под карантина няколко дни и след това тествани, но в периода на карантина ще бъдат изолирани в сградата на противопожарната служба.

Главен комисар Николов посочи, че става въпрос само за пожарникарите, които са влизали в сградата при гасенето на пожара. "Това са дванадесет пожарникари", уточни той, цитиран от БТА.

Пожарът вече е потушен.

Първият сигнал за възникване на пламъци в дома за стари хора е получен минути преди 11 часа.

Голям пожар в хоспис в Русия, има загинали

Веднага на място са били изпратени 4 пожарни автомобила. Междувременно персоналът и хора, които са минавали и са видяли пламъците, са се включили за извеждането на домуващите извън горящата сграда.

В дома има настанени над 80 възрастни хора и над 30 човека персонал.

Огънят е възникнал в стая на третия етаж. За около половин час всички домуващи са били изведени, след което и служителите на противопожарната служба са успели да потушат пламъците, съобщи БНТ.

Един човек е леко пострадал, той е с обгорено лице, но според кмета на града не е със сериозни наранявания. Транспортиран е в спешния център в Благоевград.

 

Снимка: БГНЕС

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама