Близо 90% от бюджета на „Левски“ за последните три месеца - от феновете

10:17, 12 май 20 / Спорт 25 2644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 1,7 милиона лева са вкарали феновете на "Левски" в бюджета на клуба за периода февруари - април, разкриха "сините" в разбивка на приходите и разходите за тримесечието. За този период, в който клубът не можеше да разчита на финансиране от собственика Васил Божков, постъпленията са общо 1,95 милиона лева, като 88 % от тях са направени от привържениците чрез дарения, закупуването на билети, абонаментни карти и различни артикули.

Разходите за същото време възлизат на 2 242 925 лв. като 47% са за заплати, осигуровки и данъци, 16% разходи към НАП и 14% организация за мачовете на първия отбор, уточняват от клуба.

"В дарителската кампания съвсем скоро ще бъде включен и дългоочаквания НОВ канал, а именно месечен абонамент през дебитна и кредитна карта! По този начин всяко синьо сърце в България или чужбина ще може да дари средства чрез карта, както и да се абонира за регулярна месечна вноска, която да се удържа автоматично. С това отключваме и последната и, надяваме се, най-удобна опция за финансиране", допълват от "Левски" на официалната си страница във Facebook.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама