Виваком започна инсталацията на термокамери в обществени и бизнес сгради

20:30, 12 май 20 25 3423 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Виваком започна инсталацията на уреди за температурен контрол в обществени и бизнес сгради, чиято основна цел е да помогне в борбата с епидемията от коронвирус в страната, предава Technews.

Със сигурност, една от най-подходящите мерки в борбата с COVID-19 е именно измерването на телесната температура на хората. Виваком вече предлага тази услуга, като тя ще се случва посредством термокамери, измерващи телесната температура автоматично и безконтактно с помощта на инфрачервен термометър.

Системата отчита резултати с разминаване от +/- 0,2°C, съобщиха от компанията. От началото на извънредното положение Виваком e инсталирала 5 броя термокамери в обекти на Община Плевен. Те са снабдени с опция за лицево разпознаване и създаване на база данни. При нужда, това улеснява установяването на преминалите хора.

Друг вид решение е метал-детекторна рамка с термоотчитане. Компанията инсталира такава система в Областната управа Благоевград, предоставена от община Благоевград. Рамката отчита температурата на всеки преминал през нея и мигновено сигнализира, ако има повишена такава, за да се предприемат необходимите мерки.

Иновативната мярка е изключително подходяща както за обществени сгради и обекти на държавната администрация, така и за офиси, складове, центрове за обслужване на клиенти и куп други работни помещения.

С термокамери вече са оборудвани офисите на „Доли медия студио”. Компанията използва технологията за превенция на разпространението на коронавирус, за да продължи нормалното функциониране на бизнеса си по време и след приключване на извънредното положение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама