Големите авиокомпании няма да задължават пътниците да носят маски

07:45, 13 май 20 / Свят 25 2093 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Водещите американски авиокомпании не планират да принуждават пътниците да носят медицински маски по време на полет и ще се съсредоточат върху чувството им за отговорност. Това предвиждат новите инструкции на въздушните превозвачи, предназначени за стюардеси и пилоти, съобщи CNN, цитирана от БГНЕС.
 
United Airlines ще вземат предвид някои изключения от общото правило и например няма да изискват маска от пътници с хронични заболявания. В случай на възникване на спор между пътници за използването на предпазните средства, стюардесите са инструктирани да използват „уменията за деескалация“ на ситуацията и успокояване на спорещите.

В American Airlines няма да позволяват на пътници без маски да се качват в самолетите, но ако пътникът вече се намира на борда стюардесите трябва да го приканят да се спазва епидемиологичните правила за безопасност. Препоръчва се на екипажите да използват средства за убеждаване спрямо онези, които отказват да покрият лицата си като „избягват ескалация на напрежението“.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама