МОН пусна в YouTube видеоуроци в помощ на зрелостниците за матурата

17:55, 13 май 20 / Култура 25 3267 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Министерството на образованието и науката публикува поредица от уроци в канала си в мрежата за видеосподеляне Youtube. Целта на образователните клипове е да подпомогне подготовката на зрелостниците за изпита по български език и литература, съобщиха от МОН.

Уроците са насочени основно върху извеждане на езикови правила, представяне на ключови теми, мотиви, идеи, образи и герои на включени в учебно-изпитната програма творби, като нещата ще са илюстрирани с примери и задачи, предава Дневник.

Видеоматериалите са заснети от ученици от Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М. В. Ломоносов“, като всеки ден ще се добавят и нови уроци. Те са полезни и за всички, които искат да си припомнят основни правила от граматиката и знакови произведения на българската литература.

Първите 20 видеоурока, които са свързани с провеждането на задължителната матура по БЕЛ, могат да се гледат и на уеб сайта на БНТ 2. Те се излъчват всеки делничен ден в 11:15 часа и 16:15 часа. Останалите 22 урока, които вече са в процес на снимане в студиото на БНТ, ще бъдат качени в канала на МОН в Youtube. Докато бъдат записани всички уроци, сутрешният урок ще се повтаря в следобедните часове.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама