Задържаха 8 души на протеста срещу правителството

16:00, 14 май 20 / Политика 25 5172 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Партия „Възраждане“ организира национален протест пред сградата на Народното събрание с искане за оставката на цялото правителство, предаде репортер на TOPNOVINI.

Снимка: Юлиан Тодоров

На място се бяха събрали стотици души, които скандираха "Оставка". Протестът се проведе под надслов "Ние сме народ! Аз излизам за нормален живот“. Според тях кабинетът е некомпетентен, а информацията, която се дава в условията на кризата е разнопосочна и объркваща.

Снимка: Юлиан Тодоров

Протестиращите блокираха движението по бул. „Цар Освободител“ пред сградата на Народното събрание и направиха опит да влязат вътре, а след това протестиращи и привърженици на ПП „Възраждане“ обявиха безсрочен протест докато кабинетът не подаде оставка.

По-късно протестиращите се преместиха пред Министерството на финансите и поискаха оставката на финансовия министър Владислав Горанов.

Протестът се проведе при засилено полицейско присъствие, като вече имаше сблъсъци между протестиращи и органите на реда. При опит на участниците в митинга да разкъсат полицейския кордон, един от тях бе арестуван.

Снимка: Юлиан Тодоров

Протестиращите не пропуснаха да посетят и сградата на Министерски съвет, като и там не бяха спестени скандиранията "Оставка" и "Мафия". 

Седем мъже и една жена бяха задържани по време на протестните действия пред сградата на Народното събрание.

Четирима от задържаните са отказали да изпълнят полицейско разпореждане, а в 46-годишен мъж е открит нож. Други двама мъже с множество криминални регистрации са задържани, след като хвърляли предмети по сградата на Министерството на финансите.

По време на протеста налице бяха и груби нарушения на противоепидемичните мерки по заповедта на здравния министър от снощи.

Снимка: Юлиан Тодоров

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама