Муравей Радев: Финансовите министри са любима мишена на олигарсите, укриващи се навън

14:24, 15 май 20 25 2279 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Финансовите министри са любима мишена на всички олигарси, укриващи се навън. Не се впечатлявайте прибързано, чуйте и другата страна. Черепа е майстор на подобни интриги... Налице са явни белези на брутална атака срещу правителството и то на фона на тежка пандемия и на икономически срив“, каза пред БНР Муравей Радев, бивш министър на финансите. 

Днес бизнесменът Васил Божков разпространи скрийншоти на чат с потребител на име Vladi Goranov, като твърди, че именно с тях доказва, че е поддържал контакти с финансовия министър Владислав Горанов по линия на хазарта.

Васил Божков публикува разговори с Vladi Goranov

За да адаптираме икономическите мерки към развитието на причината – пандемия, трябва ръчно управление, никакъв план няма да помогне. Кризата трябва да се управлява ръчно и мерките да следват медицинската част на тази криза и да се намесват ежеминутно“, каза бившият финансов министър.

Милен Велчев за сигнала на Божков: Разкритията може да са автентични, но може и да не са

Според него, „ако не се разпищолим през следващите една-две седмици, кризата в България ще приключи в средата на юни и тогава мерките, които сега взехме, ще изкарат икономиката на България до края на годината“.

Много против съм диференцираните ставки на който и да е данък. Имаме една от най-добрите данъчните системи в Европа – модерна и много добре балансиране. Не бива да се пипа дори с благородни мотиви. Уж да оправиш едно нещо, разваляш други неща и системата се разбалансира, а няма ли баланс, няма и система. Бих приел намаляване еднократен акт и като антикризисна мярка“, допълни Радев.

По думите му „мярката на калпак и за всички по равно е много вредна“:

„Трябва по пътя на социалните помощи да се диференцират нуждите на хората, които трябва да ги получат“. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама