Втори ден на антиправителствени протести, РЗИ сигнализира МВР и общината

20:10, 15 май 20 25 7338 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Стотици се събраха пред сградата на Народното събрание, за да настояват за оставка на правителството, предаде репортер на TOPNOVINI.BG.

Снимка: Юлиан Тодоров

Националният протест "Ние сме народ" е организиран от партия "Възраждане". Председателят й Костадин Костадинов призова недоволните от управлението да се събират пред парламента всеки делничен ден от 17:00 часа, а в почивните дни - в 11:00ч.

Както и през вчерашния ден, така и днес, под звука на възрожденските песни, не спираха да се чуват и оглушителните викове на тълпата, която скандираше "Оставка", "Борисов вън" и "Мафия".

Снимка: Юлиан Тодоров

Забелязва се засилено полицейско присъствие в района на Народното събрание, като участниците в демонстрацията биват проверявани от органите на реда, които записват и личните им данни.

Снимка: Юлиан Тодоров

Районната здравна инспекция пък алармира органите на МВР и общината в София, че протестът на партия може да се превърне в огнище за заразяване с коронавирус. Тази вечер в силовото ведомство и общината е получено писмо, в което се описва, че въпросните прояви нарушават грубо всички противоепидемични мерки на здравния министър Кирил Ананиев, съобщава Канал 3.

Припомняме, че вчера, по време на протестите, бяха задържани 8 души.

Снимка: Юлиан Тодоров

Както TOPNOVINI.BG писа, вчера хиляди поискаха оставката на кабинета. Протестът в четвъртък премина в шествие, което се спря пред Министерство на финансите, Министерски съвет, Министерство на здравеопазването и завърши пред Народното събрание.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Райчо Петров Райчев 07:36, 16 май 20

Глада и мизерията искара хората на улицата.Няма работа,масови съкращения няма заплати за народа.За депутати и министри има за това постоянно призовават безпаричния народ да си плаща данъците и различните налози и такси. Изкараха полицията нашите внуци и деца срещу народа.За съжаление полицията вместо да бори мафията и корубцията тя ги защитава.Полицията я използват срещу народа за да им пази заграбеното от народа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама