Каракачанов: Горанов е най-подготвеният министър, нормално е да има атаки

22:05, 15 май 20 / Политика 25 4468 Шрифт:
Редактор:

Модерно е да се атакува някой, който е на власт, включително и аз съм го правил, когато съм бил опозиция. Горанов е един от най-добрите министри, да не кажа най-подготвеният, защото най-дълго се занимава с темата, по която работи. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира в "Панорама" случая със смс-ите, които Васил Божков разпространи, твърдейки че са кореспонденция с финансовия министър Владислав Горанов.

"Благодарение на Горанов България има тази финансова стабилност и едни бюджети, които са едни от най-добрите в последните десетилетия от историята на България. Така че правителството не е раздрусано. Изборите наближават, 10 месеца преди редовните парламентарни избори е нормално да има такива атаки, но ако първите 3 години не си свикнал и се стресираш, значи не си се научил на нищо", категоричен е Каракачанов.

Според него психозата в Европа покрай коронавируса е била прекалено голяма. Той допълни, че мерките, които са били наложени от българското правителство, са дали резултат и България е страната с най-малко заболели и най-малко починали в Европа на глава от населението.

Силовият вицепремиер уточни, че още когато са гласували тези мерки на 13 март, той и колегите му от ВМРО са предложили мерки, касаещи оцеляването на дребния и средния бизнес, на земеделието и туризма.

"Явно кризата прави комуникацията между партньорите по-добра. Тука не е моментът да си мерим кой колко мерки е предложил и кои мерки са били по-рационални. Ние не се състезаваме с никой. Повечето от нещата, за които говорим за подкрепа на българския бизнес, за ограничаване на монополите в търговията с хранителни продукти, протекционизмът, тоест, подкрепата на българската икономика, на българския производител - това са неща, които ние ги говорим отдавна. За съжаление във времето на коронавируса явно има повече чуваемост", заяви Каракачанов.

Министърът каза, че е закономерно отхлабването на мерките, защото ситуацията е стабилна и защото икономиката не може да бъде унищожена с едни по-дълги мерки.

За протестите, които искат оставка на правителството той беше категоричен:"Тези хора, които организираха тези неща вчера, ги наричаме ренегати. Хора, които са минали през 5-6 партии и сега се представят като новите морални стожери на обществото. Такива, които ги познаваме лично, благодаря".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама