Наско Сираков: Акциите на "Левски" не са оръжие, а инструмент, готов съм да ги взема

19:19, 17 май 20 / Спорт 25 2663 Шрифт:
Редактор:

В четвъртък заявих на  Васил Божков, че съм готов да получа акциите на "Левски", в петък го казах и на Георги Попов. Това мое решение да се обадя дойде след случилото се в сряда. Това беше подигравка с името на Апостола и на тези момчета, които създадоха "Левски" преди 106-години. Подигравка с легендите, подигравка с мен, с Гонзо, с тези, които са сега. Това заяви пред bTV легендата на "Левски" Наско Сираков.

"На мен не ми е обещано, че акциите ще ми бъдат прехвърлени. Четох, че съм бил готов с екип... Това са хипотези. Няма нищо общо с истината. В "Левски" работят сериозни професионалисти. Не мога да слагам каруцата пред коня... Акциите могат да стоят така един, два месеца. Умолявам настоящите собственици да вземат бързо решение. Да има човек, който да носи акциите", заяви бившият изпълнителен директор на "сините".

"Левски" има активи - футболисти, телевизионни права, приходи от билети... В пандемията са събрани над 840 000 лв. от билети и карти! Срамно ми е да си помисля да моля премиера за държавни кредити. Той да не е банкова институция? Премиерът може да помогне само с логистика. Това е най-добре приетият политик в Европа. Защо някой не го помоли за такава помощ? Трябва да си прехапя езика, за да искам пари за дълговете ни", категоричен е Наско Сираков.

"Акциите не могат да бъдат оръжие. Те са инструмент за доброто на Левски. Това ме накара да се обадя на Васил... Аз нямам работа да разговарям с премиера на България. Знаех, че той няма да вземе акциите. Той няма право. Чувствах, че това ще стане. Винаги е казвал, че е фен на Левски, но влиза в конфликт на интереси, ако вземе акциите. Бях убеден, че няма да го стори", казва още той.

Сираков е категоричен, че "Левски" не е създаден да се спасява, а да побеждава. "Нищо не можем да направим за спасението на клуба без акциите... Да кажа на Васил и Жоро, че те направиха много през тази една година. "Левски" за първи път, във финансово отношение, намали дълговете. От 32 на 16 млн. Това е фантастичен финансов резултат, смята Сираков"

"Сега нека направят последната крачка, за да останат завинаги в сърцата на привържениците. Дали ще са при мен, дали ще отидат при когото и да било от ветераните. И няма да спасяваме, а ще успяваме с "Левски", призова бившият национа

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама